Meie on Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Tere tulemast Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni veebilehele. Meie tegeleme laskesuusatamise arendamisega Eestis. Soovime avada laskesuusatamise ilu Eesti rahvale.

Eestis armastatakse laskesuusatamist väga. Pakume treeninguid ja võistlusi üle kogu riigi. Tule avasta koos meiega Eesti laskesuusatamise maagiat.

Korraldame enamasti võistlusi. Igaüks, olenemata kogemusest, saab proovida end selles spordis. Lisaks föderatsioonile, on Eestis palju klubisid. Need klubid õpetavad ja innustavad kohalikke laskesuusatamisest huvitatud inimesi.

Füüsiline vorm ja oskus relvaga ümber käia on laskesuusatamise juures olulised. Pakume treeninguid kõigile, kellel huvi. Meie reeglid tagavad, et kõik võistlused oleksid turvalised ja õiglased.

Oleme eriti huvitatud noorte aitamisest. Pakume treeninguid ja võistlusi, et laste huvi kasvaks. Eesti laskesuusatamise sportlased on teinud rahvusvahelisel tasandil head tööd. Kuulukski Eesti laskesuusatamise suurde ja uhkesse ajalukku.

Kui sa armastad laskesuusatamist või tahad aidata, siis liitu meiega. Ole osa meie toredast laskesuusatamise kogukonnast. Aita kaasa spordi arendamisele Eestis.

Kui sul on küsimusi meie kohta, kirjuta meile. Meie koduleht annab ligipääsu meie kontaktidele. Oleme alati valmis aitama ja vastama kõigile laskesuusatamise teemadel.

Peamised teemad

  • Laskesuusatamine Eestis
  • Laskesuusatamise võistlused
  • Eesti laskesuusatamise klubi
  • Laskesuusatamise treeningud
  • Laskesuusatamise reeglid

Laskesuusatamine Eestis

Eestis armastatakse laskesuusatamist väga. Meie föderatsioon aitab laskesuusatamist üle kogu riigi edendada. Siit saad teada Eesti laskesuusatamise maailma põnevaid tahke.

Eestis leidub palju võimalusi talispordist rõõmu tunda, eriti laskesuusatamise kaudu. Sõltumata su kogemustest, leiad meie juurest sobiva programmi. Meil on pakkuda treeninguid igale oskuste tasemele.

Treeningud

Me pakkume noortele ja täiskasvanutele loodud treeninguid. Nad aitavad sinu oskusi laskesuusatamisel arendada. Kogenud treenerid juhendavad sind teekonnal parema saavutuseni.

Treeningud aitavad mitte ainult tehnikat lihvida. Samuti arendavad nad füüsilist vormi. Keskendudes vastupidavuse, kiiruse, painduvuse ja jõu parandamisele. Õpid juurde keskendumist, enesedistsipliini ja pingetaluvust.

Võistlused

Meie föderatsioon korraldab palju võistlusi üle Eesti. Need võistlused aitavad end proovile panna ja kogeda adrenaliini. Olenemata siis, kas tahad võita või lihtsalt osaleda, pakuvad need suurepärast kogemust.

Võisteldes märkad, kuidas sa Eesti parimatega võrreldes edened. Meie kalendrist leiad alati uueid sündmusi, et olla kursis tulevikuplaanidega.

Võta ette reis meie kodulehele, et saada rohkem teavet tulevaste võistluste kohta. Avasta Eesti laskesuusatamise ajalugu ja jagage oma saavutusi.

Eesti laskesuusatamise võistluskalender:
|Võistlus|Kuupäev|Asukoht|
|——–|——-|——-|
|Talvekarikas|21. veebruar|Otepää|
|Eesti meistrivõistlused|14. märts|Elva|
|Balti karikas|28. märts|Tartu|
Legend:
Talvekarikas – Regiooniülene võistlus, kus osalevad nii Eesti kui ka välismaised sportlased. Võistlejad võistlevad funktsionaalsel lasketiirus ja läbivad erinevaid laskesuusatamise distantsilõike.

Eesti meistrivõistlused – Riiklik võistlus, kus osalevad Eesti sportlased. Võistlejad võistlevad Eesti meistritiitlite nimel ning sätestavad uued rekordid.

Balti karikas – Regiooniülene võistlus, kus osalevad Eesti, Läti ja Leedu sportlased. Võistlejad võistlevad Balti karika trofee nimel ning tõestavad oma oskusi rahvusvahelises konkurentsis.

Toetame ka rahvusvaheliste mõõduvõttude osalemist. Meie sportlased esindavad Eestit vääriliselt kõikjal. Rahvusvahelised kohtumised pakuvad alati elevust.

Tule osalema! Avasta Eesti laskesuusatamise võluv maailm!

Laskesuusatamise võistlused

Meie juhtimisel toimuvad tihti laskesuusatamise võistlused. Need on avatud nii algajatele kui kogenud sportlastele. Igaüks saab kogeda võistluspõnevust. Ole valmis, et meiega liitudes saad osa sellest!

Võistluskalender

Föderatsiooni kalendrist leiab mitmesuguseid võistlusi. Need on mõeldud igas vanuses ja tasemel huvilistele. Sealt saad teada kõigi võistluste kohta, alustades kuupäevadest kuni asukohtadeni.

Oled sa võidulootuses või soovid lihtsalt mõõtu võtta, meie sündmused sobivad selleks hästi. Nad pakuvad nii innustust kui sportlikke väljakutseid.

Võistluse kuupäevAsukohtTase
10. jaanuar 2022Tartu LaskespordikeskusAlgtase
22. veebruar 2022Otepää SuusastaadionEdasijõudnud
15. märts 2022Jõulumäe SpordikeskusProffessionaalid

Võistlused näitavad, kuidas oled valdkonnas arenenud. Nad annavad kogemusi ning tõstavad enesekindlust. Tere tulemast meie kogukonda!

Saagi osa põnevust laskesuusatamise võistlusrajal. See innustab sinu treenimist ja aitab oskusi arendada. Me ootame sind meie ridade taha, et saavutaksid edu oma laskesuusatamises!

Eesti laskesuusatamise klubi

Eestis on palju laskesuusatamise klubisid harrastamiseks. Need pakuvad võimalust õppida ja treenida. Siin maalime pildi Eesti juhtivatest suusaklubidest, kus saab osaleda.

Meie klubid on avatud ja soojad paigad, kus saab suusatajana õppida palju uut. Treenerid on tugevad ja kogenud, aidates igal sammul. Olenemata sinu kogemusest, leiame tegevuse igaühele.

“Laskesuusatamine on hea elustiili valik ja väljakutse tegev. Klubi pakkumid kaunist õhku ja vaimset kasvu.”

– Klubi liige

Klubid teevad palju toredaid võistlusi koos sõpradega. Need on lõbusad ja harivad. Lisaks veel mitmesugused üritused ja suvekoolid uute sõprade tegemiseks.

Mõned tuntumad Eesti laskesuusatamise klubid:

  • Nõmme Laskesuusatamise Klubi
  • Otepää Laskesuusatamise Klubi
  • Elva Laskesuusatamise Klubi
  • Tartu Laskesuusatamise Klubi

Oleme ootamas, et sa osaleksid meiega. Külasta veebilehte või räägi meie tiimi liikmetega täpsema info saamiseks lähemalt. Oma osalus annab energiat ja rahulolu, kohtudes samasuguste entusiastidega!

Laskesuusatamise treeningud

Laskesuusatamine nõuab heast füüsilisest vormist ja relvast hea kontrolli. Pakume treeninguid noortele ja täiskasvanutele. Need aitavad arendada oskusi ja tõsta võistlustel esinemise taset.

Meil on erinevad treeningud, mis sobivad igaühele. Iga osaleja jaoks leidub just talle mõeldud programm. Kogenud treenerid annavad juhendit ja tagasisidet.

Treeningud ei keskendu vaid laskmisele, vaid ka vormi hoidmisele. Õpime läbi vastupidavustreeningu ja jõuharjutuste. Iga oskust arendatakse hoolega, alustades teooriast ja lõpetades praktilise ettevalmistusega võistlusteks.

Meie treeningprogrammid hõlmavad järgmist:

  • Tehnilised juhised ja instruktaaž laskesuusatamise põhialuste kohta
  • Füüsilise ettevalmistuse programmid vastavalt osaleja tugevustele ja vajadustele
  • Laskesuusatamise harjutused ja treeningud, keskendudes täpsusele ja kiirusele
  • Võistlussimulatsioonid ja -strateegiad

Kõigele vaatamata leiab igaüks meie treeningutelt huvitava väljakutse. Tule ja seisa meiega professionaalsetel treeningutel, avastades laskesuusatamise võlu.

TreeninggrupidTreeningajadTreeningkoht
Noored (10-15-aastased)Esmaspäeviti ja kolmapäeviti, kell 16:00-18:00Tartu Suusastaadion
TäiskasvanudEsmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti, kell 18:00-20:00Tallinna Laskesuusatamise Keskus

Laskesuusatamise reeglid

Laskesuusatamine on pingeline spordiala, mis pakub põnevaid võistlusi. See annab võimaluse tunda end tõelise spordisõdalasena. Et kõik võistlejad saaksid ausalt võidelda, järgime kindlaid reegleid.

Meie föderatsioon seab kõrged turvalisusstandardid võistlustele. Õigete reeglite hoidmist on väga tähtis. See aitab võistlustel sujuvalt kulgeda.

Laskesuusatamise reeglitesse kuuluvad mitmed olulised punktid:

  • Laskemoona kasutamine: Kõik laskurid peavad kasutama laskemoona vastavalt määratud eeskirjadele. See tagab kõigi turvalisuse.
  • Lasketiiru läbimine: Laskur peab täpselt täitma määratud trajektoori. Ta peab seejuures sooritama tabamuse kindlatel tingimustel.
  • Karistused ja distsipliin: Reeglite rikkumisel ootavad laskureid karistused. Need aitavad tagada, et kõik käituksid korrektselt.

Siin on üks näide olulistest laskesuusatamise reeglitest:

ReegelKirjeldus
Sihtmärkide tabamineKui laskur mõnda sihtmärki maha ei löö, karistatakse teda lisakilomeetritega või trahviringide tegemisega.
Tulemuste fikseerimineTulemusi fikseeritakse elektrooniliste märklauasüsteemidega. Nii saab täpse ülevaate laskuri sooritusest.
Laskemoona kontrollEnne võistlust vaadatakse üle kogu laskemoona. See teeb võistluse kõigile äärepealt võrdseks.

Kõik osalejad peavad järgima laskesuusatamise reegleid. See kehtib olenemata kogemusest või vanusest. Vaid üheskoos saame teha Eestis laskesuusatamisest turvalise ja mõnusa ala.

Laskesuusatamine noortele

Meie föderatsioon toetab noorte laskesuusatamist suuresti. Pakume treeninguid ja võistlusi, et kasvatada noorte spordihuvi.

Võimaldame noortel oma andeid maksimaalselt rakendada.

Tule ja vaata, mida meie noored saavutavad, ehk leiad midagi huvitavat ka oma lapsele.

Noorte spetsiaalsed treeningprogrammid

Meil on spetsiaalsed treeningud noortele laskesuusahelistele. Kaasame kogenud treenereid, kes aitavad noortel paremaks saada ja võistlusteks ette valmistuda.

Põnevad võistlused noortele

Korraldame põnevaid võistlusi, kus osalevad noored laskesuusahelid. Need võimaldavad noortel oma oskusi näidata ja kogemusi saada.

Tulemuslik treening noortele

Keskendume noorte arengule ja nende vajaduste mõistmisele. Meie treening hõlmab füüsilist vormi, relvalaskmist ja laskesuusaoskusi.

AastadNoorte treeneridVõistlused noortele
201857
201979
2020812

Püüame, et noored naudiksid laskesuusatamist ja arendaksid oskusi. Uuri, kuidas saame aidata sinu last laskesuusatamise huvist läbi meie tegevuste!

Eesti laskesuusatamise tulemused

Eesti laskesuusatamise sportlased on teinud meie riigi uhkeks. Nad on saavutanud olulisi tulemusi rahvusvahelistel võistlustel. Nende treeningute ja pühendumuse tõttu oleme suusatamise maailmakaardil.

Meie föderatsiooni koduleht annab põhjaliku ülevaate viimaste võistluste tulemustest. Jälgi meie veebilehte, et näha, milliseid auhinnalisi kohti sportlased on saavutanud. Samuti, milliseid häid esitusi nad on teinud.

Eesti laskesuusatamise sportlased on oma pühendumuse ja stiiliga saavutanud palju võite. Nende saavutused on jõukohased ja nad näitavad, kuidas sportlik jõud, vastupidavus ja võistlusvaim on olulised.

Hea treening, professionaalsed treenerid ja uued treenimismeetodid on meie sportlasi kõrgele aidanud. Nende tulemused on kogu riigi uhkus. Need innustavad noori jätkama samas vaimus.

Oleme siin, et kõiki laskesuusatamisega tegelejaid toetada ja meie sportlasi tunnustada. Koos viime Eesti laskesuusatamise uuele tasemele!

SportlaneVõistlusTulemus
Markus TammMaailmameistrivõistlused 20212. koht meesüksikmõõduvõistluses
Liisa TulevOlümpiamängud 20183. koht naiste jahilaskmises
Johannes RoosMaailmakarikaetapp 20201. koht meeste sprindidistantsil
Anne KaskEuropacup 20191. koht naiste jooksumõõduvõistlusel
Martin VahemetsMaailmameistrivõistlused 20211. koht meeste jälgimisjooksus

Märkus: See tabel näitab vaid mõningaid meie sportlaste suurepäraseid saavutusi. Järgi meie kodulehte, et näha kõigi Eesti laskesuusatamise sportlaste tulemusi.

Liitu meiega

Kui hoolid laskesuusatamisest või tahaksid toetada Eesti tiimi, tule meiega liitu. See avab ukse ühele põnevale spordialale. Samal ajal aitad ka Eesti laskesuusatamisel areneda.

Liitumise eelised

Liitudes Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooniga, avanevad sulle paljud hüved. Siin on vaid mõned neist:

  • Osalemine professionaalsetes treeningprogrammides, mis aitavad sul arendada oma laskesuusatamise oskusi ja võimekust
  • Võimalus esindada Eestit rahvusvahelistel võistlustel ja kogeda võistlusspordi põnevust
  • Liikmepõhised allahindlused spordivarustusele ja treeningvõimalustele meie koostööpartneritelt
  • Võimalus osaleda eksklusiivsetel üritustel ja saada ligipääs laskesuusatamise valdkonna uusimatele arengutele
  • Võrgustik teiste laskesuusatamishuvilistega ning võimalus kohtuda ja õppida oma ala professionaalidelt

Liitu meiega täna ja astu samm edasi suusatamise maailmas koos Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooniga!

Kontakt

Kui sul on küsimusi või tahad rohkem teada, kasuta allolevaid ühenduse võimalusi meiega. Kodulehel on meie kontaktandmed. Saad meile kirjutada või helistada.

Meil on hea meel aidata laskesuusatamisega seotud küsimustega. Võta meiega ühendust, kui midagi muret teeb.

Photo of author

Priit Vaher